• 18 februari ’24 – Afgelopen zondag heeft de hoofdmacht van VV Kessel uitermate goede zaken gedaan in de eerste speelronde na de winterstop. De roodhemden werden net op tijd wakker uit hun winterslaap en wisten nogal moeizaam met 2-0 te winnen van hekkensluiter SVC2000 dat puntloos blijft. Door een dure zeperd van onze buren RKSVN is Kessel nu mede koploper.

  Ondanks de beperkte mogelijkheden om te trainen wegens alle regenval kon oefenmeester Henri Houben over een prima fitte selectie beschikken. Enkel blessures op het middenveld; Juul van den Beuken ontbrak in de wedstrijdselectie en Rick Peeters werd uit voorzorg op de bank achter de hand gehouden. Hun plaatsen werden door beide Daans ingevuld (lees: Verstegen en Zeelen). Verder overigens geen bijzonderheden in de Kesselse startformatie.

  Onderschatting zou deze zondag wel eens de grootste vijand en valkuil kunnen zijn. Daar waar SVC2000 met 0 punten kansloos de rode lantaarndrager is. Dit in combinatie met het slechte weer en veld dat goed voetbal behoorlijk in de weg zou staan.

  Kessel begint de wedstrijd vrij slordig en met name in de opbouw ontbreekt het aan wat scherpte. Met ongeveer 10 minuten op de klok noteren wij de eerste grote kans voor de roodhemden. Na een goeie steekpass van rechtsbuiten Wessel van Nisselroy wordt Willem Kruijk door de achterste linie van SVC weggestuurd. Met een voorzet, die op maat is, weet Willem spits Roy Peeters een levensgrote kans te schenken. Zei het niet dat er op het laatste moment uitstekend verdedigd wordt waardoor Roy de bal niet kan binnen glijden. Hierna is Kessel zoekende en duurt het even voordat het publiek een volgende grote kans voor Kessel ziet. Na een goede aanval wordt middenvelder Daan Verstegen plots vrij voor de doelman gezet. Een eigenlijk niet te missen kans wordt helaas door Daan ruim naast geschoten. Kessel probeert nog wel voor rust de openingstreffer op het scorebord te krijgen. Ditmaal krijgt Wessel plots uit een counter de kans om vrij op het doel van SVC af te stormen. Ook Roy Peeters is dan mee naar voren en staat vrij voor het doel, maar de aarzeling bij Wessel zorgt ervoor dat deze counter om zeep wordt geholpen.

  Dus gaan we met de brilstand aan de thee. Dit tot behoorlijk wat ongenoegen bij het publiek en de technische staff. Tijdens de intermezzo besluit oefenmeester Houben dan ook om in te grijpen. Rick Peeters wordt gebracht ten koste van Roy.

  Binnen de eerste minuut van het tweede bedrijf blijkt dit meteen een gouden wissel! Met vrijwel zijn eerste balcontact weet Rick de doelman door middel van een afstandsschot te verassen. De goalie van SVC staat niet bepaald lekker gepositioneerd en kan daardoor een openingstreffer voor Kessel niet voorkomen: 1-0! Saillant detail: SVC staat op dit moment met slechts 10 man op het veld aangezien hun laatste man (en vermoedelijk oud Algerijns international) nog aan het opwarmen is in de kleedruimte.

  Na de openingstreffer is het Kessel dat volle bak de aanval blijft zoeken.
  Dit is eigenlijk het moment dat de Kesselse equipe de wedstrijd in het slot moet gooien. Helaas lukt dit niet. Wessel van Nisselroy komt heel dichtbij het verdubbelen van de marge, maar ook zijn inzet van dichtbij weet niet tussen de palen te geraken.
  Omdat Kessel vergeet de voorsprong te vergroten, wordt het langzaam wat grimmiger. Hier en daar worden er overtredingen gemaakt, waarbij het optreden van leidsman Schnitzler in twijfel getrokken mag worden. Na het toebedelen van enkele gele prenten weet Kessel dan toch eindelijk zichzelf wat lucht te verschaffen. Vanuit een korte hoekschop slingert Willem Kruijk de bal voor het doel. De doelman van SVC zit vervolgens he-le-maal mis en duikt over de bal heen waardoor de 2-0 tergend langzaam het doel inrolt. Zeker niet het mooiste doelpunt uit de carrière van de Kesselse goalgetter, maar geen haan die daar naar kraait.

  Iedereen op sportpark de Roode Egge weet dan eigenlijk al dat het gelopen koers is. Vervolgens nemen de Kesselnaren wat gas terug en blijft het 2-0. In de slotfase draait de nummer 11 van SVC nog door en deelt een kopstoot uit aan een speler van Kessel. De vervolgens getrokken gele kaart wordt nog geprobeerd uit de hand van scheidsrechter Schnitzler te krijgen. De leidsman houdt het echter bij geel.

  Zoals al vermeld wist titelconcurrent Neer zich te verslikken in Belfeldia waardoor Kessel nu met een gelijk aantal punten de eerste plaats bezet. Volgende week een absolute topper in en tegen Haelen dat slechts één punt achter staat. Dat belooft spektakel!