• 10-12-2023 – Afgelopen zondag heeft Kessel 1 prima zaken gedaan door DES Swalmen met 5-0 van de mat te vegen. Na een matig resultaat tegen Belfeldia herpakte Kessel zich een week later goed tegen Swalmen. Hierdoor bevindt Kessel zich (momenteel) terug op de tweede plek op de ranglijst.

  Op een gure en winderige zondagmiddag kwamen de gasten uit Swalmen vanuit de andere kant van de Maas richting Kessel. Nadat pupil van de week Pim Kleynen de bal vakkundig in het netje deponeerde, kon de wedstrijd echt beginnen. Kleine spoiler-alert; dit was niet de laatste keer dat doelman Sten Geraedts van Swalmen de bal uit het net mocht vissen.

  Nadat beide teams in het begin nog ietwat de kat uit de boom keken werd al snel duidelijk dat Kessel de bovenliggende partij was vandaag. Echter tot grote kansen leidde dit niet. Tot op het punt waarbij Kessel een vrij trap kreeg op de rand van het strafschopgebied. De vrijetrap wordt door Willem Kruijk richting tweede paal geslingerd waarna een speler van Swalmen de bal schitterend in eigen doel kopt, 1-0 voor Kessel. Een verdiende voorsprong voor de roodhemden, echter bleef het bij deze minimale voorsprong voor Kessel tot de thee, daar waar Kessel verzuimde om de score te vergroten.

  Na de intermezzo gaat Kessel vrolijk door waar het gebleven was en dat was aanvallen. Dit resulteerde in kort tijdsbestek in doelpunten. Te beginnen met een schitterend doelpunt van Daan Verstegen. De blonde middenvelder van Kessel verraste vriend en vijand door middel van een schitterende snoekduik die de doelman van Swalmen kansloos laat, 2-0. Enkele minuten later vond Willem Kruijk dat zijn naam ook op het scoreformulier hoorde. Dit deed Willem door de bal snoeihard in de lange hoek te schieten. Een schitterend schot die de doelman van Swalmen alleen gehoord kan hebben, 3-0.

  Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld en was het tijd voor gallery play. Uitgerekend Kessel-spits Roy Peeters vond dat het tijd was om de supporters van Kessel te verwennen. Na hard werken en sleuren komt Roy in een unieke positie waarbij hij met zijn rug naar het doel staat. Met een schitterende hakbal verwerkt hij deze situatie tot doelpunt, schitterend! Uiteraard viert Roy dit met de ‘harde kern’ van Kessel, genaamd Support the First. Mooi om te zien dat hun trouwe support beloond wordt ;)

  Daarna mocht veteraan van de selectie, Luuk van Dael ook nog een duit in ’t zakje doen. Zijn naam komt achter de 5-0 te staan doordat Luuk scherp reageert op een (bijna) niet te missen kans van Daan Zeelen, deze inzet wordt gekeerd door de doelman van Swalmen maar de rebound van Luuk is hem te machtig, 5-0. Dit is tevens de eindstand van deze middag. Kessel gaat de winterstop in met 22 punten uit 11 wedstrijden. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Kessel is zondag 4 februari 2024 op Sportpark de Rode Egge, komt dat zien!

  Namens de selectie van VV Kessel danken wij alle supporters voor hun steun afgelopen jaargang en hopen we iedereen weer langs de lijn te zien in 2024