• 8 oktober – Afgelopen zondag stond voor VV Kessel volledig in het teken van de derby en topper tegen RSKVN op het sportpark Ligteveld in Neer. Helaas kwamen onze mannen te kort tegen de buren. De opponent uit Neer bleek iets sterker en wist de wedstrijd met 2-0 verdiend te winnen. Man van de wedstrijd was, naast Jasper Blaauw die goed was voor 2 doelpunten, de leidsman Janssen.

  Kessel trad aan in exact dezelfde (succes)formatie als die van de vorige wedstrijd tegen Haelen. Oefenmeester Houben had zijn huiswerk keurig gedaan en wist precies welke drie pionnen bij “Naer” onschadelijk gemaakt moesten worden. In de wedstrijd kwam dit echter niet volgens plan tot zijn recht. In de openingsfase was het met name de thuisploeg die het grotendeel van het balbezit voor haar rekening nam. Desalniettemin stond het Kesselse blok niet onaardig waardoor Naer eigenlijk ook niet tot kansen kwam. Voor Kessel gold dan wel weer hetzelfde, de voorhoede werd namelijk niet of nauwelijks in stelling gebracht. Typerend voor de wedstrijd was de belachelijke gele prent die leidsman Janssen al vroeg toekenden aan Kessel linksbuiten Willem Kruijk.

  Het spel gaat eigenlijk rustig aan verder. Na een halfuur gespeeld te hebben komt de thuisploeg plots op voorsprong. Een variant uit een hoekschop werd van dichtbij alert binnengeschoten door Naer-spits Jasper Blaauw. 1-0. Daar waar Kessel nog zo was gewaarschuwd voor deze varianten wisten de roodhemden hier toch geen raad mee. In het restant van de eerste helft weten beide ploegen nog wel een enkele keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te verschijnen. Maar zowel doelman Bart Jacobs (Kessel) als Vital Heijnen (Naer) weten vrij eenvoudig hun doel verder schoon te houden.

  Tijdens de thee probeert Kessel een en ander tactisch om te zetten en wat hoger druk te zetten om zo meer grip te krijgen op het dynamische spel van Naer. Er zal echt een tandje bij moeten na de intermezzo wil Kessel hier met een resultaat van het veld afstappen.

  In het tweede bedrijf gaat het echter allemaal van kwaad tot erger. Zo werden de Kesselnaren regelmatig met een vrij onnodige gele kaart bestraft. Onder andere voor commentaar op de leidsman. Als kers op de taart werd reservedoelman Tren Ueberbach van de dug-out naar de tribune verwezen en kreeg de rode kleur te zien. Daar waar een forse en veel te late tackle van Naer-aanvaller Wesley Saelmans op Joep Jacobs met “slechts” geel bestraft werd.

  Kessel was vandaag simpelweg ook niet bij machten om een vuist te maken tegen Naer. De thuisploeg komt dan richting het einde van de wedstrijd eigenlijk ook verdiend op een 2-0 voor sprong. Een bal achter de Kesselse defensie wordt door Naer-spits Blaauw prachtig over de doelman heen gelobd. Kessel kan er helaas weinig tegenoverstellen. Zo hangt de 3-0 misschien wel eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer. 2-0 Blijft echter de eindstand. Een verdiende zege voor wat we toch wel de titelfavoriet mogen noemen na vandaag.

  Tot slot wil ik graag nog de supporters van Kessel (en Naer) bedanken die in grote getalen de moeite hadden genomen om beide elftallen aan te moedigen. Hopelijk kunnen we volgende week weer op jullie rekenen als onze mannen Roggel op bezoek krijgen. Altijd een pittige wedstrijd. Kessel zal hier vol voor de driepunter gaan om zich te revancheren en in het spoor van de koppositie te blijven!