• 29 Oktober – Afgelopen weekeinde is de hoofdmacht van VV Kessel tegen een behoorlijke zeperd aangelopen. In en tegen (KSV) Horn bleven de Kesselnaren steken op een teleurstellend gelijkspel. De brilstand (0-0) stond namelijk 90 minuten lang op het scorebord. Hiermee werden twee belangrijke punten in de achtervolging op de koplopers van 4D gemorst.

    Geen bijzonderheden in het basiselftal dat door oefenmeester Houben het erbarmelijke veld in Horn werd opgestuurd. De grasmat in Horn, die niet veel onder deed voor een weiland, in combinatie met flink wat regen vormde afgelopen zondag het decor van een zeer matige pot voetbal. Kessel begint de wedstrijd zeer slordig en is zoekende naar grip. Vrijwel geen enkele speler van de Kesselnaren haalt zijn gebruikelijke niveau in de openingsfase waardoor het voetballend erg lastig werd. Horn daarentegen speelt naar hun mogelijkheden erg verdienstelijk en maakt het de gasten dan ook erg lastig. Er wordt hier en daar wel wat gevaar gesticht voor het Kesselse doel, maar doelman Bart Jacobs hoeft eigenlijk niet echt in te grijpen om zijn doel schoon te houden. Aan de overzijde zijn de schaarse mogelijkheden voor Kessel wel erg gevaarlijk. Grootste kans is voor Willem Kruijk die na een goede actie van Wessel van Nisselroy vrij voor het doel komt. Na het nodige kap- en draaiwerk wordt de doelman omspeelt, maar helaas wordt de inzet van Willem net vóór de lijn gekeerd door een verdediger van Horn. Verder is het eerste bedrijf, met name voor de supporters, eigenlijk het aangluren niet waard. Kessel speelt veel te slap en laat tegenstander Horn te makkelijk voetballen.

    Tijdens de intermezzo uit coach Houben dan ook vrij duidelijk zijn onvrede. Willen de Kesselnaren bovenin mee blijven draaien dan is puntverlies tegen ploegen van het kaliber Horn een absolute no-go. Gedurende de thee wordt Daan Zeelen ingebracht op het middenveld om daar meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit gaat ten koste van aanvaller Daan Verstegen. Er zal een tandje of 2 bij moeten.

    Kessel opent het tweede bedrijf in ieder geval een stuk feller en komt gretig uit de kleedkamers. Meer en meer duels worden gewonnen met als resultaat dat Horn stevig in de verdediging wordt gedrukt. Dit is het begin van de kansenregen voor Kessel. Daar waar de regenbui van de eerste helft juist plaats maakte voor opklaring. Wederom is het Willem Kruijk die een van de grootste mogelijkheden niet weet om te toveren tot doelpunt. Hij ziet zijn inzet wéér op de doellijn gekeerd worden na een uiterste inspanning van een verdediger van Horn. Vervolgens nadert middenvelder Rick Peeters de zestienmeter na een schitterende solo. Helaas spat zijn kiezelhard afstandsschot uiteen op de lat. Kessel gaat dan alles op alles zetten om de punten toch mee naar huis te nemen. Verdedigers Stan Peeters en Joep Jacobs verlaten het veld voor aanvaller Rens Verstegen en stormram Roy Peeters. Verdedigen is dan ook niet of nauwelijks meer nodig aangezien Horn alle hens aan dek heeft in de achterhoede. Roy wordt nog tweemaal gevaarlijk door de lucht, maar ook hij krijgt de bal niet tegen de touwen gekopt. In de absolute slotfase volgt nog één dot van een kans voor spits Wessel van Nisselroy die plots de bal vanuit de kluts voor zijn voeten krijgt. Ook zijn inzet wordt niet tot openingstreffer gepromoveerd en raakt voor Kessel helaas wederom de lat. Horn weet de laatste minuten knap overeind te blijven waardoor de brilstand niet meer veranderd.

    Enorm duur puntverlies voor VV Kessel dat graag bovenin wil blijven meedraaien. Zeker ook omdat het onderonsje tussen koplopers Neer en Heythuysen eindigt in een gelijkspel. Kessel had vandaag goede zaken kunnen doen, maar raakt ook niet verder op achterstand. Een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen het onbekende oranjeblauw zal het veel en veel beter moeten!