• 3 september – Afgelopen zondag heeft de hoofdmacht van VV Kessel het nieuwe seizoen afgetrapt met een bekerwedstrijd thuis tegen BEVO. Op het eigen sportpark de Roode Egge trokken de roodhemden na een doelpuntenfestijn helaas aan het kortste eind. De Peel en Maas derby tegen de gasten uit Beringe eindigde in een 4-5(!) nederlaag.

    Onder aanvoering van de nieuwe oefenmeester Henri Houben begon het vaandelteam van VV Kessel zondag de bekercampagne van dit seizoen. Op de hoofdcoach en assistent leider Tom Smits na weinig nieuwe gezichten binnen het eerste elftal. De ploeg moest het wel stellen zonder de afwezigen Stan Peeters, Roy Peeters en Giel Jacobs. Laatstgenoemde zal dit jaar helaas niet in actie komen wegens een kruisbandblessure. Kessel begon de wedstrijd ietwat behoudend en liet de bal voornamelijk aan de tegenstander. Echter waren het toch de roodhemden uit Kessel die het meeste gevaar wisten te stichtten in de openingsfase. Met ruim een kwartier op de klok komen de Kesselnaren dan ook op voorsprong. Na een goede counter zet middenvelder Rick Peeters de vrijstaande Willem Kruijk vrij voor het doel, die vervolgens de bal enkel nog maar hoeft binnen te tikken. 1-0. Niet veel later krijgt Kessel al de gelijkmaker om de oren. Een voorzet vanaf de rechterflank wordt door Lucas den Mulder namens Beringe uitstekend binnengekopt 1-1. Kessel heeft vervolgens behoorlijk wat mogelijkheden nodig om weer op voorsprong te komen. Dit gebeurt nog voor rust. Uit een hoekschop van Daan Zeelen wordt de bal verlengd door Juul van den Beuken waardoor aanvoerder Bram Geraedts uiteindelijk het laatste zetje kan geven en Kessel komt zo weer op een 2-1 voorsprong. Wederom wordt de voorsprong niet lang vastgehouden en komt Beringe vrijwel direct weer op een gelijke stand. Met een heerlijk zondagsschot ramt verdediger Roel Vossen namens Beringe de 2-2 in de winkelhaak. Dit is tevens de ruststand in, wat wel gezegd mag worden, een uitermate boeiende eerste helft.

    Na rust gaan beide ploegen vrolijk verder met scoren. Ditmaal is het Beringe dat via Kris Hermans op voorsprong komt 2-3. Kessel laat het daarna niet bij de pakken neerzitten en gaat op jacht naar gelijkmaker. Hier heeft de Kesselse equipe behoorlijk wat mogelijkheden voor nodig. Maar ook de gasten van BEVO laat een legio aan kansen onbenut. Kessel weet dan toch weer op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong te geraken. Rick Peeters en invaller Wessel van Nisselroy tekenen voor de 3-3 en de 4-3!
    Helaas weten de Kesselnaren de voorsprong niet vast te houden en wordt een resultaat in de slotfase uit handen gegeven. Tegenstander BEVO weet namelijk nog de 4-4 en zelfs de 4-5 in het netje te leggen. Al met al voor de neutrale, Kessel en BEVO supporter een zeer vermakelijk duel waarin beide teams bij vlagen aardig spel lieten zien.

    Voor de Kesselnaren was dit pas de eerste wedstrijd na de zomerstop. Qua veldspel zeker geen slecht begin ondanks het resultaat. Volgende week wacht de uitwedstrijd in wederom een Peel en Maas derby. Dan mogen onze mannen op bezoek bij derdeklasser Maasbree.