• 26 november ’23 – Afgelopen weekeinde heeft het vaandelteam van VV Kessel drie belangrijke punten overgehouden aan het uitduel in Reuver. De roodhemden wisten met een 1-3 uitslag de overwinning over de streep te halen. Na drie onnodige gelijke spelen eindelijk weer een broodnodige driepunter. Hierdoor is de aansluiting met de top in de 4de klasse nog altijd mogelijk.

    Na 3 keer op rij duur puntverlies te hebben geleden was het zondag jongstleden hoog tijd voor weer eens een overwinning. Oefenmeester Houben kon weer beschikken over een volledig fitte selectie. Toch werd er gekozen voor een ietwat verassende startformatie. Voormalig centrale verdediger Roy Peeters werd ditmaal in de spitspositie geposteerd. Dit met de intentie om Reuver vanaf de aftrap meer onder druk te zetten. Kessel komt dan ook erg flitsend uit de startblokken en na een handje vol minuten komt de openingstreffer al op het scorebord. Met een schitterende crosspass weet rechtervleugelverdediger Jurre Simons Willem Kruijk te bereiken. Zonder enige aarzeling raast Willem zijn directe verdediger voorbij en knalt de bal vervolgens hard tegen de netten. De eerste kans wordt meteen afgemaakt; 0-1. Dit wat de afgelopen weken toch de oorzaak was van al het puntverlies, het niet benutten van kansen. De roodhemden laten het balbezit vervolgens aan Reuver dat beter in de wedstrijd komt. Nog in de openingsfase gaat Reuver opzoek naar de gelijkmaker. Aanvoerder van Reuver, Ruud Zegers gaat voor de zoveelste keer makkelijk naar de grasmat na een lichte touché met Jurre Simons. Helaas geeft de leidsman hier een strafschop voor. Kessel doelman Bart Jacobs weet echter de zwakke inzet van Bodhi Reiter knap te pareren waardoor Kessel op voorsprong blijft! Een dure misser voor Reuver. Zeker als Kessel enkele minuten later de voorsprong verdubbelt. Willem Kruijk leek zijn vleugels zoals vanouds weer gevonden te hebben en versnelt over de linkerflank. Met het nodige kap- en draai werk worden twee verdedigers van Reuver het bos in gestuurd. Ook het schot in de korte hoek is te machtig voor de Reuverse goalie. Kessel op een 0-2 voorsprong. Niet veel later doet Reuver toch wat terug en brengt de spanning weer in de wedstrijd. Een vrije trap op rand zestien wordt genomen door Reuver spits Erkan Yazici en stuitert dusdanig vreemd op dat Bart Jacobs kansloos blijft. 1-2. Daarna golft het spel wat op en neer tot Kessel plots de marge weer op twee brengt. Wederom een versnelling van Willem Kruijk over de linkerflank. Ditmaal niet zelfzuchtig legt Willem de bal terug op spits Roy Peeters, die hem op zijn beurt rustig in de korte hoek binnenschuift. 1-3!

    In de rust wordt er benadrukt dat Kessel zich volledig moet blijven focussen aangezien Reuver erg gevaarlijk is in de omschakeling en via hoge ballen.

    Na de intermezzo probeert Kessel voornamelijk de vaart uit het spel te halen en Reuver niet in de wedstrijd te laten komen. Voetballend komt Reuver dan ook niet door de Kesselse linies heen. Vandaar dat de thuisploeg het probeert via lange halen. Dit resulteert niet in grote mogelijkheden. Die komen er voor Kessel wel sporadisch. Zo weet Reuver doelman Jordy Vosbeek nog een inzet van Wessel van Nisselroy op katachtige wijze uit de kruising te tikken. Een kwartier voor tijd moet dan eigenlijk de beslissing in de wedstrijd vallen. Willem Kruijk is veel sneller dan Reuver verdediger Anouar Afazzaz en laat hem zijn hielen zien. Kessel kan vervolgens met 2 man vrij op het Reuverse doel af. De verdediger van Reuver voorkomt dit echter met een overtreding en werkt Willem tegen de grasmat. Enkel een rode kaart zou hier uiteraard de juiste straf zijn, maar deze wordt tot ieders verbazing niet gegeven. De verdediger komt er vanaf met slechts geel en wordt dan ook meteen gewisseld. In de slotfase is het nog wel even billenknijpen, maar wordt Reuver eigenlijk niet echt gevaarlijk. Middenvelder Rick Peeters kan dan nog de 1-4 op het scorebord zetten, maar hij ziet zijn inzet van de lijn gehaald worden.

    Een belangrijke overwinning waarmee Kessel in het spoor blijft van de lijstaanvoerder(s) in 4D. Aanstaande donderdag staat alweer de volgende (inhaal)wedstrijd op het programma als de weergoden het toestaan. Oranjeblauw komt dan een bezoek brengen aan de Roode Egge.