• 10 September – Afgelopen weekeinde heeft de hoofdmacht van VV Kessel 1 haar eerste overwinning van dit seizoen weten te boeken. In een alleraardigste bekerderby werd opponent MVC’19 in Maasbree verschalkt met een 0-2 overwinning. Een goed vervolg van de voorbereidingscampagne dus voor de Kesselnaren.

    Op een zonovergoten Sportpark de Driesprong in Maasbree trad het Kesselse vaandelteam zondag jongstleden aan tegen MVC’19. Oefenmeester Henri Houben koos ditmaal voor een 4-3-3 formatie om Maasbree, maar ook met name de hitte te bestrijden. Gedurende de openingsfase kabbelde het spel wat op en neer, maar bleven echte grote mogelijkheden uit. Beide ploegen leken wat zoekende. MVC’19 werd een enkele keer gevaarlijk via een uitbraak. Gelukkig was Kessel-doelman Bart Jacobs telkens bij de pinken om zijn doel schoon te houden. Het Kessels gevaar in het eerste bedrijf kwam via een door richting veranderd afstandsschot van Rick Peeters. Zijn poging trof helaas het aluminium van de deklat. Kessel-spits Wessel van Nissleroy kreeg ook nog een aardige kans bij de tweede paal, maar deze ging er helaas ook niet in. Verder bleef het de eerste helft voornamelijk bij een gevecht tegen de tropische temperaturen voor beide elftallen.

    In de rust voert Kessel enkele wisselingen door binnen het elftal. De tweede helft komen de Kesselnaren sterk uit de startblokken en wordt MVC’19 eigenlijk de wil opgelegd. Vrij snel komt Kessel dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. In eerste instantie faalt Willem Kruijk nog van 11 meter om de score via een strafschop te openen. De rebound wordt daarentegen wel tegen de touwen gewerkt. 0-1 voor Kessel. Het spelbeeld blijft gedurende het tweede bedrijf vrijwel hetzelfde. Kessel is een stuk zuiverder aan de bal en gaat op zoek naar het creëren van Kansen. Maasbree heeft moeite de bal in het elftal te houden en komt er niet of nauwelijks meer uit. Halverwege de 2de helft weet Kessel de voorsprong te verdubbelen. Ditmaal komt Willem Kruijk door over de rechterkant. Een van richting veranderd afstandsschot valt binnen in de lange hoek en laat de uitstekend spelende doelman van MVC kansloos. 0-2.

    De slotfase kent helaas geen spectaculaire of noemenswaardige momenten meer. Logisch ook in deze warme omstandigheden. Zowel Kessel als MVC lijken zich neer te leggen bij een 0-2 stand en de wedstrijd wordt rustig uit gevoetbald.
    Volgende week wacht de laatste horden wat betreft de voorbereiding. Op het eigen sportpark de Roode Egge komt SV Panningen op bezoek. Wederom een Peel & Maas derby dus.