• 17-3 -2024 – Afgelopen zondag heeft de hoofdmacht van VV Kessel plek 2 op de ranglijst verstevigd. In een matig duel werd er gelukkig wel gewonnen met 2-0 van opponent Horn door doelpunten van Willem Kruijk en Daan Verstegen.

  Wederom een kleine puzzel voor oenfenmeester Henri Houben door her en der blessures op het middenveld. Kessel heeft tegenwoordig weer de beschikking over Tom Smits die de rol op het middenveld met verve invult. Verder startte Roy Peeters weer achterin na een goede overwinning vorige week uit bij Roggel. Na de zure dompers tegen Haelen en Neer was het vorige week weer eens juichen voor de Kesselnaren. In Roggel was Kessel veel te sterk en mede door een vroege treffer van Willem Kruijk konden de roodhemden achterover leunen.

  Naar de orde van de dag. Kessel begint slordig aan de wedstrijd. Eveneens als tegenstander Horn. In de openingsfase ontstaat er nog enige verwarring nadat de leidsman plotseling naar de penaltystip wijst na een 100% correcte tackel van Luuk van Dael. Kessel komt met de schrik vrij wanneer de scheidsrechter concludeert dat hij het verkeerd had waargenomen. Verder is het bar en boos in de eerste minuten. Hier en daar zijn er wel wat speldenprikjes van Kessel maar grote kansen kunnen we vooralsnog niet noteren. Tegenstander Horn is niet in de buurt van het Kesselse doel te bekennen tot dan toe. Toch weet Kessel voor rust dan op voorsprong te geraken. Een vrije trap vanuit de zijkant wordt door aanvalsleider Willem Kruijk in de lange hoek en in de kruising gekruld. Een werelddoelpunt of kleine inschattingsfout van de doelman, dat laten we in het midden. Enfin, 1-0 voor de roodhemden daar waar de wedstrijd eigenlijk geen doelpunt verdiende, maar niemand die daar rouwig over is.

  Graag een kleine hulde voor de Kesselse topschutter Kruijk die maar liefst zijn 200ste(!) doelpunt in de hoofdmacht van VV Kessel mocht noteren! Een mooie mijlpaal en dat in slechts 178 duels. Mocht u wat minder kunnen rekenen, dat is meer dan een doelpunt per wedstrijd!
  Tijdens de thee benoemd hoofdtrainer Henri nogmaals dat de wedstrijd niet van hoogstaand niveau is, maar “auk die mot je kunnen winnen”. Opdracht voor Kessel dus om na de intermezzo op wat voor manier dan ook de punten op de Roode Egge te houden.

  In het tweede bedrijf gooit Kessel de wedstrijd direct in het slot. Met enig fortuin en twijfelachtig op treden van de doelman van Horn, weet Daan Verstegen de 2-0 te maken. Kessel dan op rozen. Daarna is het enkel nog Horn dat met lange ballen en voorzetten op jacht gaat naar de aansluitingstreffer maar de uitmuntende defensie van Kessel komt geen seconde in de problemen. Wederom weer een ‘clean sheet’ voor de Kesselse achterhoede. Uitblinker Joep Jacobs mag dan ook terecht in het zonnetje gezet worden al kunnen de duikkunsten nog wel wat verbeterd worden.

  Door het puntverlies van Haelen staat VV Kessel momenteel op een 2de plaats, die recht zou geven op een plek in de nacompetitie. Hopelijk kunnen onze mannen de goede lijn van de afgelopen twee weken doortrekken volgende week in hut uitduel tegen Oranjeblauw.