• 15 Oktober – Afgelopen weekeinde heeft het vaandelteam van VV Kessel 3 belangrijke punten mogen bijschrijven. In een gezapig duel op het eigen sportpark de Rode Egge wist Kessel Roggel in de 2de helft toch over de knie te krijgen. Willem Kruijk was met de enige treffer de gevierde man. Eindstand 1-0.
    Na de zeperd in Neer stond er voor Kessel weer een belangrijk duel op de agenda. Namelijk thuis tegen SV Roggel. Doorgaans een zware kluif voor de roodhemden. Met een iets gewijzigde formatie begonnen de mannen van coach Henri Houben erg slordig. Kessel had duidelijk niet alle zintuigen op scherp staan want de bal ging erg moeizaam rond. Roggel speelde voornamelijk de bal rond, maar kon eigenlijk ook geen potten breken. Grote kansen waren er slechts 2 aan Kesselse zijde. Eenmaal werd Rick Peeters vrijgespeeld in het strafschopgebied na een goede actie van Willem Kruijk. Een zwak schot van Rick was helaas een makkelijke prooi voor de doelman van Roggel. Hierna kreeg aanvoerder Bram Geraedts nog voor rust een dot van een kans. De Kesselse capitano raakte de bal echter helemaal verkeerd waardoor de brilstand op het scorebord bleef.

    Tijdens de thee werd er door Kessel het een en ander omgezet. Zo werd middenvelder Rick Peeters omgedoopt tot gelegenheidsspits met het doel om Roggel meer onder druk te zetten.

    Kessel kwam iets gretiger uit de kleedkamer met de intentie om de drie punten toch echt in eigen huis te houden. Echt grote kansen bleven uit, maar het spel bevond zich nu toch meer en meer op de helft van Roggel. Een plusminus kwartier in het tweede bedrijf werd dan toch de ban gebroken. Willem Kruijk breekt door op de linkerflank na balverlies van de Roggelse defensie en weet vervolgens de bal vakkundig in het netje te werken. De ontlading maar vooral ook opluchting was groot op de Rode Egge. Eindelijk de verlossende openingstreffer. Na dit doelpunt lijkt Kessel het welletjes te vinden en wordt er eigenlijk niet of nauwelijks meer gevoetbald. De rode armada beperkt zich tot tegenhouden en doet dit met verve. Roggel is namelijk totaal niet bij machten om het Kesselse doel onder vuur te nemen.

    Enfin, de wedstrijd wordt door Kessel als het ware “doodgemaakt” en de 1-0 blijft op het scorebord. Een povere vertoning van onze mannen, maar drie belangrijke punten. En dat is wat telt. Kessel blijft zo in het spoor van koplopers Naer en Heytse. Volgende week een uitwedstrijd naar Horn waar we het meestal ook lastig hebben.